Go to Top
  • No products in the basket.

Προγραμματισμός ή χρονοδιάγραμμα του γάμου

1.Έξι μήνες πριν,αποφασίστε μαζί με τον σύντροφο σας,αλλά χωρίς να αγνοήσετε και τις οικογένειες σας,το στυλ του γάμου σας.Θα είναι ανοικτός όσον αφορά τον αριθμό των καλεσμένων ή κλειστός μεταξύ των πολύ καλών φίλων και συγγενών? Θα είναι παραδοσιακός κλασσικός,μοντέρνος και ανάλαφρος ή ρομαντικός! Αποφύγετε ακρότητες που δεν σας ταιριάζουν και ακολουθείστε το θέλω και των δύο.Συζητήστε αν θα ακολουθήσει δεξίωση, πάρτι, ένα απλό οικογενειακό τραπέζι ή κάποιος μπουφές έξω από την εκκλησία? Κατόπιν ανάλογα με το στυλ επιλέξτε την εκκλησία και φροντίστε να την κλείσετε έγκαιρα για την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα που επιθυμείτε.Φροντίστε τέλος και για το χώρο που θα γίνει η δεξίωση ή ο,τι αποφασίσετε και κλείστε τον έγκαιρα και αυτόν. Την περίοδο αυτή καλό είναι να αποφασίσετε για τον φωτογράφο και την μουσική που θα έχετε. Φροντίστε να πάρετε εγγράφως όλα όσα συμφωνήσετε ώστε να αποφύγετε ταλαιπωρία και εκνευρισμούς όταν θα πλησιάζει η ημέρα του γάμου.Αυτή τη χρονική στιγμή είσαστε σαφώς περισσότερο ήρεμοι και μπορείτε να θέσετε τους όρους σας ξεκάθαρα.

 2. Tέσσερις μήνες πριν την ημερομηνία του γάμου ξεκινήστε την έρευνα για το νυφικό σας φόρεμα. Αν θέλετε βέβαια να το ράψετε ή να το αγοράσετε καλόν είναι να ξεκινήσετε νωρίτερα. Κλείστε τα ραντεβού σας στους οίκους που θέλετε να επισκεφθείτε φροντίζοντας να μην απέχουν πολύ σε χρόνο, δηλαδή μέσα σε δέκα μέρες να ολοκληρώσετε με την πρώτη έρευνα ώστε να μπορείτε να συγκρίνετε εύκολα ό,τι δείτε ώστε τα επαναληπτικά σας ραντεβού να σας δώσουν με σαφήνεια την τελική επιλογή.

3. Τρεις μήνες νωρίτερα φροντίστε να κλείσετε το κομμωτήριο, την αισθητικό ,το μακιγιάζ, τα νύχια. Επιλέξτε τα παπούτσια σας αφού έχετε αποφασίσει για το νυφικό σας. Είναι και ο κατάλληλος χρόνος για να επιλέξει και ο γαμπρός το στυλ που θέλει να ντυθεί και ξεκινήσει την έρευνα για το κουστούμι ή ότι άλλο θέλει να φορέσει εκείνη την ημέρα . Η εμφάνιση του ζευγαριού πρέπει να είναι αρμονική.

4. Δύο μήνες πριν, φροντίστε για τα προσκλητήρια, τη λίστα των καλεσμένων, τις μπομπονιέρες, τις λαμπάδες και τον στολισμό της εκκλησίας, εφ’ όσον θέλετε, τα στέφανα και το αυτοκίνητο.

5.Ένα μήνα πριν, ξεκινήστε τις πρόβες για το χτένισμα, το μακιγιάζ, την πρόβα του νυφικού ώστε να έχετε ολοκληρωμένη την εικόνα σας . Φροντίστε να στείλετε τις προσκλήσεις σας ώστε να έχετε έγκαιρα τις απαντήσεις από τους καλεσμένους σας για το πάρτιή το τραπέζι σας. Ετοιμάστε τη σύνθεση των ατόμων στα τραπέζια που θα καθίσουν αν πρόκειται για καθιστό κάλεσμαΔώστε προτεραίοτητα στους φίλους σας και μετά στους συγγενείς σας, έτσι αποφεύγετε τις παρεξηγήσεις περί  πρώτων τραπεζιών.

6. Δύο εβδομάδες πριν, ασχοληθείτε με τις τελευταίες  λεπτομέρειες επιβεβαιώνοντας την ώρα προσέλευσης του φωτογράφου, του κομμωτή, της ή του υπεύθυνου για το μακιγιάζ, αποφασίστε για την μουσική, δηλαδή τα κομμάτια που θέλετε για εισαγωγή αλλά κι αν υπάρχει κάτι που επιθυμείτε να προσεχθεί ιδιαίτερα.

7. Τελευταία εβδομάδα!!! Αφιερώστε την σε σας !!! Ξεκουραστείτε όσο μπορείτε περισσότερο, χαλαρώστε κάνοντας αυτά που σας αρέσουν και μόνον αυτά. Μην αφήσετε κανέναν να σας προβληματίσει, να σας εκνευρίσει, να σας χαλάσει τη διάθεση γενικώς. Απομακρυνθείτε από “γκρινιάρηδες” συγγενείς και φίλους, ακόμη κι αν είναι οι πολύ κοντινοί σας. Κάντε την τελευταία σας πρόβα στο νυφικό και το κουστούμι και παραλάβετε τα. Αν έχετε σκοπό να κάνετε κάποιο “bachelor” φροντίστε να γίνει τουλάχιστον τρεις μέρες πριν το γάμο, αν και το  ιδανικό είναι να γίνει μία εβδομάδα πριν και για τους δύο. Την παραμονή του γάμου διασκεδάστε ανθρώπινα με τους οικείους σας ώστε η επομένη να σας βρει φρέσκους και έτοιμους για τη μεγάλη στιγμή.!!!

8. Έφτασε η μέρα του γάμου. Η ώρα η καλή !!! Ότι έγινε, έγινε . Μπροστά σας είναι μόνον η χαρά!!! Διασκεδάστε την !!!

 

 

 

 

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply